Београдски теквондо савез - Добродошли

3 tanja tošić

Бранислав Куруца, освајач трећег места на светском првенству 2016, вишеструки шампион Балкана и Србије, освајач многобројних медаља на међународним такмичењима морао је да се за награду предвиђену актима ТАС бори судским путем. Након 5 година од освајања бронзаног одличја Виши суд у Новом Саду донео је пресуду да се Браниславу исплати заслужена награда прописана Правилником ТАС о награђивању такмичара и тренера, коју ТАС није оспоравао али је одбијао да исплати из разноразних разлога навођених у поступку. Иако су представници ТАС и њихови правни застуници годинама убеђивали Суд да ће "ТАС пропасти" уколико се исплати дуговање у износу од 800 евра, што је и месечни износ плате неких од запослених у ТАС, Виши Суд у Новом Саду је пресудио у корист Бранислава, спортисте који је већи део свог досадашњег живота провео на теквондо борилишту доносећи врхунске резултате Теквондо асоцијацији Србије а са којом је на крају морао у судски поступак.

Нажалост, ово није усамљен случај. Против Теквондо асоцијације Србије води се више судских спорова због неисплаћених награда спортистима, због кршења својих аката, дискриминације спортиста у теквондоу као и паратеквондоу.

Виши суд у Београду је такође пресудио у корист такмичарке Тање Тошић која је суспендована и онемогућено јој је вишегодишње учешће на такмичењима како у Србији тако и у иностранству због изражавања свог мишљења о раду руководства Теквондо асоцијације Србије. Тања Тошић је била једна од најбољих такмичарки у формама, члан репрезентације, учесник европских и светских првенстава. Будући успех јој је онемогућен одлуком Управног одбора о суспензији коју је суд у Београду прогласио незаконитом, али шта са свим изгубљеним годинама? 

Број посета

Данас23
Јуче29
Ове недеље112
Овог месеца297
Укупно189073

Google translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Пријатељи сајта

bg grb

ssb

VSZS 

mod logo

tkd logo2

mas-logo

world trekwon media

tas

world teakwondo federation

etu

btu

kukkiwon

teakwondo-data

spoi

play travel

   

Из галерије

Контакт

Београдски теквондо савез


home icon Делиградска 27,11000 Београд

telephone red Телефон: +381 11 362 98 32

fax Факс: +381 11 362 98 32

email icon Е-mail: bgtkd@mts.rs

Где се налазимо

Scroll to top